Stegaroo înving Rusia și continua cursa de calificare la Cupa Mondială din 2019

Pe stadionul Cluj Arena, in cadrul etapei a 3-a din cadrul Rugby Europe International Championship, Stejarii s-au impus cu rezultatul de 25-15 in fata Rusiei, dupa o partida in care ursii au dat o replica pe masura echipei noastre, acest succes mentinandu-ne in cursa calificarii la Cupa Mondiala din 2019.

Partida a inceput cu un joc pe contre pentru ca prima ocazie de a marca sa-i apartina lui Ionut Dumitru dupa un balon pe care defensiva Rusiei nu a stiut sa-l gestioneze. Deschiderea scorului avea sa vina putin mai tarziu cand sub presiunea inaintarii noastre dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al oaspetilor arbitrul a dictat eseu de penalizare.

Rusia nu a dezarmat si a preluat initiativa jucand curajos pe treisferturi, aripa Mikhail Babaev fiind o amenintare continua pentru apararea noastra. Stejarii au revenit si un balon de urmarire trimis de Valentin Calafetenu a fost recuperat de Vlad Nistor care a dat emotii ursilor. Chair si in aceste conditii, Rusia a redus diferenta prin eseul lui Dmitry Gerasimov dupa un mol de margine.

Rezultatul pauzei a fost stabilit dupa doua lovituri de pedeapsa, mai intai Yuri Kushnarev aducandu-i pentru prima data pe rusi in avantaj dintr-o lovitura de pedeapsa, iar apoi Valentrin Calafetenu sa izbutesca concretizarea unei tentive de tinta. Dupa 40 de minute Romania se afla in avantaj cu rezultatul de 10-8.

Dupa reluare, initiativa a apartinut Stejarilor care si-au masat adeversarul in propria jumatate de teren si o actiune puratata la mana a fost finalizata cu eseu de Stephen Shennan. Pe fondul atacurilor echipei noastre Ramil Gysin a reusit o interceptie, cursa solitara a acestuia ducand la o incercare a carui transformare a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Ultimele minute ale partidei au apartinut insa Stejarilor si mai intai Paula Kinikinilau a gasit drumul catre terenul de tinta advers dupa o faza construita frumos de echipa noastra pe treisferturi, apoi Eugen Capatana, in urma unui mol de margine concretizand efortul colectiv al inaintarii noastre.

Stejarii au obtinut o victorie importanta care ne mentine in cursa calificarii la Cupa Mondiala din 2019, urmatorul adversar al echipei noastre fiind Belgia.

REIC, Calificari Cupa Mondiala: Romania-Rusia 25-15 (10-8)
Stadion Cluj Arena
Arbitri: Alexandre Ruiz-Luc Ramos, Pierre-Baptiste Nuchy (toti Franta)
Au marcat: Eseu de penalizare, Shennan-e,Kinikinilau-e,Capatana-e, Calafetenu-lp respectiv Gerasimov-e, Gysin-e, tr,Kushnarev-lp

Romania: 1.Mihaita Lazar(Castres), 2.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Vlad Nistor(Albi), 7.Andrei Gorcioaia(Massy), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Tangimana Fonovai,(Timisoara Saracens) 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 17.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 18,Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 19.Marius Antonescu(Colomiers), 20.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 22.Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 23.Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti)

Rusia: 1.Sergey Sekisov(VVA Moscova), 2.Valery Tsnobiladze(Krasny Yar), 3.Innokentiy Zykov(Yenisey), 4.Andrey Garbuzov(Krasny Yar), 5.Evgeny Elgin(Yenisey), 6.Viktor Gresev(Krasny Yar), 7.Tagir Gadzhiev(Kuban), 8.Dmitry Krotov(Yenisey), 9.Vasily Dorofeev(Krasny Yar), 10.Yuri Kushnarev(Yenisey), 11.Evgeny Nepeyvoda(Kuban), 12.Dmitry Gerasimov(Yenisey), 13.Sergey Trishin(VVA Moscova), 14.Mikhail Babaev(VVA Moscova), 15.Ramil Gysin(Yenisey)
Rezerve: 16.Nazir Gasanov(Kuban), 17.Andrey Polivalov(Yenisey), 18.Magomed Davudov(Kuban), 19.Bogdan Fedotko(Krasny Yar), 20.Anton Rudoy(Yenisey), 21.Alexey Shcherban(Yenisey), 22.Alexey Mikhaltsov(Yenisey), 23.Alexander Budychenko(Yenisey)

 

Sursa: frr.ro

 

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Rugby»Stegaroo înving Rusia și continua cursa de calificare la Cupa Mondială din 2019

Cauta categorie