Cum va arăta noul stadion Steaua și când va fi gata

Compania Națională de Investiții a anunțat că a semnat contractul pentru proiectarea și construirea noului stadion Steaua. Trei companii s-au asociat pentru acest lucru, iar prețul va fi în jur de 210 milioane de lei (45 milioane de euro).

"Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 210.067.331 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucuresti, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante", se arată în comunicatul companiei.

Noua arenă va avea o capacitate de 30.500 de locuri, fiind încadrat în categoria UEFA 4 și va avea ca termen de finalizare vara anului 2020. Compania Națională de Investiții a precizat și date despre suprafața de joc:

"Arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sală de forță, punct de prim ajutor etc.), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zonă food). În plus, noua arenă va putea găzdui și competiții sportive de rugby", se precizează în comunicatul companiei.

Pe data de 18 iunie a fost depus spre avizare proiectul demolării actualei construcţii din Ghencea, iar termenul eliberării avizului este 30 de zile. Apoi, conform documentelor agreate, demolatorul va avea termen două luni pentru eliberarea terenului în vederea începerii ridicării stadionului. Deci până în apropierea datei de 20 septembrie. Din acel moment, constructorul se obligă ca în 18 luni să-l dea în folosinţă.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Cum va arăta noul stadion Steaua și când va fi gata

Cauta categorie